Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Волен Сидеров: Виждам напредък в мисленето на управляващите

Обединението между "Патриотичния фронт" и "Атака" е стратегическо, посочи той за Bulgaria ON AIR

12.09.2016 | 20:16 Редактор: Ирина Георгиева
Волен Сидеров: Виждам напредък в мисленето на управляващите

Двойката на Патриотичния фронт и "Атака" за битката за "Дондуков" 2 - Красимир Каракачанов и Явор Нотев са утвърдени политици. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров за Bulgaria ON AIR.

"Те са утвърдени със своето виждане, с позиция, тоест няма да се учат. Напоследък Президентството се превърна в учебен център. Това са хора, които имат визия, знаят какво трябва да се каже, когато нещо не е в тон с българските интереси и могат да го отстоят. Каракачанов е доказано добър политик", смята Сидеров.

Обединението между "Патриотичния фронт" и "Атака" е стратегическо, то не е само за тези избори, смята депутатът и добави, че поне така той го вижда.

"В един следващ парламент един Патриотичен блок, обединяващ нашите основни три партии, плюс други по-малки формации - да застанем като сериозен фактор. Мисля, че е съвсем реално, ако в момента поотделно вкарваме 30 депутата общо като брой, то при едно обединение, при акумулиращия ефект, който се получава  мисля, че 40 -45 души е нормално да бъдат вече в един следващ парламент", посочи той.

Запитан дали са заровили томахавката с Валери Симеонов, Сидеров отговори, че са го направили. По думите му при всяка една среща и един разговор имали все по-нормални и разумни отношения.

"Времето минава, годините минават и измерването на химикалките не помага", посочи той.

Волен Сидеров виждал напредък в мисленето на управляващите. 

"Смятам, че усилията на Борисов в момента трябва да бъдат подкрепяни, а не осмивани, защото чувам и виждам някакви опити за ирония, че ставал посредник на този или онзи европейски лидер", уточни той.

"Политиката на САЩ е такава, че превърна Източноевропейските държави във фронт срещу Русия. Ние сме фронт срещу Русия. Това е опасно и в това отношение е много важно следващият президент, който се надявам силно да е Каракачанов да бъде в синхрон с вижданията на премиера, защото сега видяхме разнобой. Борисов говори едно, а Плевнелиев - друго", добави Сидеров.

Крайностите в политиката трябва да се избягват, защото не са полезни за страната ни, коментира още той.

Очаквайте видео с целия разговор!