Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Владимир Памуков за Рио 2016: Да се спре толерирането на богатите страни и мачкането на бедните!

Хубаво е, че България се появи на картата с медалите, подчерта той

18.08.2016 | 20:35 Редактор: Ирина Георгиева
Владимир Памуков за Рио 2016: Да се спре толерирането на богатите страни и мачкането на бедните!

Очакванията за Рио де Жанейро бяха, че ще се случи една невероятна Олимпиада, но разочарованията бяха повече. Това коментира журналистът от в."Труд" Владимир Памуков в Денят ON AIR. Според него така и не са се случили нещата с големия зрителски интерес.

Разнополюсни са оценките по казуса с допинга, защото това не е един скандал, а се разигра един вид истерия, коментира още журналистът. "В леката атлетика признаха, че корупцията е проникнала на много високи нива, за да се прикриват допинг пробите", добави Памуков.

"И това, което се случи за промените в начина на допинг контрола, толерирането на по-богатите държави и грубо казано мачкането на по-бедните и по-малките би трябвало да се промени, но тук не се говори нищо и не се прави нищо, за да не се предизвика допълнително напрежение. Достатъчно беше това преди старта на Рио", коментира още Памуков.

Хубаво е, че България се появи на картата с медалите, посочи той. Според него трябва да се промени работата на Клубовете, трябва Общините да отпускат средства и да ги финансират по-добре, така че да се създаде конкуренция и по-качествени хора да влизат в националните отбори.