Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Слави Бинев: Кандидатура на Каракачанов за президентския вот би била обединителна

Политикът не смята да се "бори" за поста на държавен глава

17.06.2016 | 20:51 Редактор: Ирина Георгиева
Слави Бинев: Кандидатура на Каракачанов за президентския вот би била обединителна

Слави Бинев няма да се "бори" за кандидат-президентския стол на Патриотичния фронт (ПФ), защото е доста чепат човек и не е обединител. Това заяви самият той в Денят ON AIR с Владимир Сиркаров. По думите той не би могъл да е обединител, тъй като казва неща, които хората избягват да си казват.

Красимир Каракачанов е човек с вродена дипломация, който би могъл да изпълни тази роля, обясни Бинев.

"Профилът на кандидата за президентския стол трябва да е доказан патриот, който има разум, който е дипломат и ще намери път към доста острите хора, които формират патриотичния облик", обясни той и добави, че кандидатурата на Каракачанов е достатъчно обединителна и около нея могат да се съберат много от хората.

"Ако действително има воля за поемането по един патриотичен път, патриотите са длъжни да изберат своя кандидат", заяви той.

Не съм критикувал само премиера Бойко Борисов, а и доста хора, част и от неговите служители, които продължавам да критикувам, не скри Бинев. По думите му той продължава да критикува много от неговите служители от Парламентарния контрол и т.н.

"Правил съм забележки на хората, които най-много обичам и им мисля доброто. Всичките ми критики са били заради това да се преодолеят, а не да се казва, че няма проблем, обясни още той. Според него има проблеми със свободата на словото, с  усвояването на европейските фондове - парите за комуникационна стратегия се използват за личен PR на министрите. "Имаме страхотни проблеми с това че са подменени основни доклади към европейските ни партньори и институции", добави той.

Крайно време е в бъдеще да има воля за справяне с тези проблеми, подчерта Бинев.

Запитан дали биха си стиснали ръце между съпредседателят на ПФ Валери Симеонов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, Бинев отговори, че за себе си няма съмнения, тъй като никога не са губили връзка със Сидеров. 

"Може да има много пъти, когато сме говорили на по-високи децибели, но в края на краищата това се случва във всяко семейство и е напълно нормално", заяви той и добави, че всичко е свързано с компромиси.

Всичко е възможно, но ако действително има воля за патриотичен път, трябва да се избере патриотичен кандидат, подчерта още той.

При едни втори избори, всички, които не играят по схемата ГЕРБ биха намерили общ език, заяви той.