Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Елена Ваташка: Тонев и Ангелов са комисарите на Борисов и Пеевски в Левски

"Ганчев узурпира ЦСКА, Висшата лига е PR на БФС", коментира за Bulgaria ON AIR шефът на сдружението на футболните привърженици

08.06.2016 | 20:36 Редактор: Тодор Петров
Елена Ваташка: Тонев и Ангелов са комисарите на Борисов и Пеевски в Левски

Кризата в Левски е търсене на истината, а тя ще се разбере и ще предизвика трусове. Кои хора дават пари действително и защо ги дават на Левски? Интересува ме дали хора с нелевскарски намерения се намесиха в клуба и по нефутболни причини искат някой да се оттегли. Георги Иванов и Иво Тонев са хора с качества. Но нито идването на Тонев в Левски, нито оставката, нито парите, които дава за Левски, имат нещо общо с клуба. Той е един комисар на г-н Бойко Борисов в Левски. Другият комисар е г-н Александър Ангелов, който е човек на задкулисния играч Делян Пеевски. 

Това силно изказване в Денят ON AIR направи председателят на сдружението на футболните привърженици в България Елена Ваташка. Тя обясни, че премиерът Борисов е помогнал на чистачките на летището и няма как да не го интересуват фенските среди. 

"Интересуват го като гласоподаватели и от друга страна тези среди трябва да са потопени в дразги и вътрешен разкол. Той се меси навсякъде, в спорта и изключително много във футбола. При идеята за Висша лига Борисов искаше да каже "аз ще помогна на всички", заяви Елена Ваташка и нарече новия формат на А група "PR форма на БФС".

"Фамозната идея за Висша лига е PR форма на БФС, за да се създаде впечатление в обществото, че нещо се прави в това много тежко положение. Свързвам я с катастрофата, която претърпя българският национален отбор", посочи Ваташка и добави: "Имам много резерви към този нов формат. Не заради идеите на холандската фирма за плейофна фаза. Възниква въпросът, какъв е критерият и обективността при селектиране на отборите, които ще участват?"

Тя не подмина и темата с последните събития в ЦСКА, обвързвайки ги с новия формат на А група.

"От една страна визирам ЦСКА, като съм солидарна с феновете, които виждат действията на Гриша Ганчев, като узурпиране на клуба. Боя се, че още 100 години ще се говори за този ненормален начин за завръщане в елита. Приложиха се адвокатски хватки, непонятни за обикновения човек", коментира Ваташка и запита: "Какво прави отборът на Верея, който има около 100 привърженици, във Висшата лига?" 

"Единствената причина е, че бащата на един от играчите е собственик на мощна групировка, която строи пътища. Стадионът им е добър за отбор като Верея, но няма да може да приеме ЦСКА и Левски", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.