Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ще научаваме все повече за офшорни капитали, смята Елеонора Николова

Председателят на БОРКОР коментира "Панама гейт" пред Bulgaria ON AIR

06.04.2016 | 21:11 Редактор: Луиза Божинова
Ще научаваме все повече за офшорни капитали, смята Елеонора Николова

Оттук нататък ще научаваме все повече и повече за офшорни капитали, те все повече ще се стоварват върху нашите глави като потърпевши.

Това каза в предаването Денят ON AIR Елеонора Николова, председател на БОРКОР.

"Всъщност това е един процес, процесът на приватизация, който е управляван през нашите правителства", допълни тя. "Ако е вярно едно число, което прочетох днес в множеството медии, които коментират случая "Panama Papers", че офшорният капитал инвестиран в дългосрочни активи в България около 7 и половина милиарда евро. Ако това е така ние ще имаме горчиви дни и часове", допълни тя.

Елеонора Николова посочи, че има създадени множество международни инструменти, които да облекчат данъчната администрация на България.

"Тя е бенефициент на цялостната информация, която може да получава от финансови и бакови институции по отношение на всякакъв род инвестиции на български граждани."

По думите й интересно е било да се наблюдава реакцията на световните лидери по скандала "Панама гейт".

"Немският лидер Ангела Меркел и Дейвид Камерън веднага изразиха виждането, че трябва да се създадат публични регистри, в които да се обяви крайният собственик на дружествата", заяви Николова.

 

Цялото интервю вижте във видеото: