Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Анна Кръстева: Стабилността в Македония е изключително крехка

Държавата не успява да удържи държавността, показват протестите срещу Груевски

09.05.2015 | 20:37 Редактор: Петко Трухчев
Анна Кръстева: Стабилността в Македония е изключително крехка

В Македония е време за промяна и тя няма да дойде от политическия елит, а от обикновените хора. Този коментар по повод на нестихващите четвърти ден антиправителствени протести в Скопие направи политологът доц. Анна Кръстева в предаването „Денят он ер“ с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

Кръстева не изключи и премиерът Груевски да стои зад престрелките в Куманово за отклоняване на вниманието от протестите срещу него. Но дори и зад терора в Куманово да стои албанската групировка „Армия за национално освобождение“ показателно е, че македонската държава е изключително слаба и много трудно се справя с подобни вълнения. Двете събития показват, че стабилността в югозападната ни съседка е изключително крехка,посочи политологът.

Миграцията е голям залог за новото управление на британския премиер Дейвид Камерън. Това подчерта доц. Кръстева във връзка с изборите на Острова в четвъртък. Тогава традиционната двупартийна система беше нарушена.

Още по темата

Една регионална партия, и то шотландска, става третата национална. Ако 2017г. Великобритания реши да излезе от ЕС след референдум, то тогава ще последва и референдум за отделянето на Шотландия от Великобритания. На Камерън ще му е много сложно да успокои и двете страни – да удържи Шотландия и да удовлетвори антиевропейските духове.

Кръстева отбеляза и изолацията на руския президент Владимир Путин, която си пролича на днешния парад за Деня на победата.

Още по темата

Историческо честване е не защото е 70-та,кръгла годишнина, не защото е най-скъпият парад, а защото за пръв път лидерите на страните съюзници от войната не участват.

Така западноевропейските лидери са искали да покажат на Путин, че в този ден с послание за мир, той не го спазва като участва активно в конфликта в Украйна, допълни Кръстева.

 


коментирай >
Още от Денят ON AIR
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма