Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Коментар: Сигналите от НАТО са за продължителни военни действия в Украйна

Европейските страни са пряко засегнати и застрашени, заявиха Ангел Найденов и ген. Груди Ангелов

28.05.2024 | 21:23 Редактор: Елеонора Танева

НАТО даде "зелена светлина" на Украйна да използва предоставеното ѝ въоръжение за поразяване на цели в Русия. 

"Решението за отпадане на ограничението е суверенно на всяка една страна. Черно море се определя като зона, в която се водят военни действия. Опасен котел на военно напрежение, арена на пряк сблъсък на крайбрежните държави и на Руската федерация, част от тези държави са членове на НАТО, което увеличава опасността от пряка конфронтация", заяви бившият военен министър Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че първият призив на парламентаристите е да се осигури засилена подкрепа за Украйна в ускорени мащаби, второ - да се осигури необходимата финансова, дипломатическа, военна помощ и третият призив е за решимостта да се осигури подкрепа толкова дълго, колкото е необходимо.

"Очаква се натиск върху двете страни на предстоящите световни форуми, на които да се демонстрира дипломатическа подкрепа и международен натиск", допълни Найденов.

Бившият началник на Военната академия ген. Груди Ангелов подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR, че на срещата в София по никакъв начин НАТО като организация не се ангажира с общо решение за атака от Украйна към руска територия.

"Сигналът, който изпращат страните участнички е, че се готвим за продължителни действия. Няма страна, която да подпомогне Украйна и да няма риск за нейната сигурност. Има международен риск и заплаха", заяви ген. Ангелов.

Той добави, че не са положителни заиграванията с ядрената карта. 

"Това не говори добре, говори за крайна мярка, размахване на един пръст към по-слабите. Решенията да се продължи подкрепата за Украйна до пълната победа над Русия, това означава че се подготвят за дълговременна операция. Най-засегнати са европейските страни. Населението на Европа страда, защото Русия се преориентира към Китай", каза още ген. Ангелов.

И двамата призоваха покрай войната в Израел и жертвите от двете страни на конфликта да не се забравя, че и в Украйна умират хора на фронта. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа


2
2 rate up comment rate down comment 1
Нагли много
преди 3 седмици
Ангелов и Найденов да се готвят за окопите. Нямало държава, която " помагала" на Украйна и не се поставяла в риск? Тогава Гланчевизма и останалите***. Защо съзнателно поставят България и българите в риск? Кой ще отговаря за това? Жълтопаветните евроатлантически религиозни фундаменталисти или техните възлюбени : Кирчо, Асенча, Боко, Ристьо и Шиши? Те ще вояват ли и с какво право поставят в риск 7 млн. българи? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Шишо Бакшишо
преди 3 седмици
Е па к'во, таксиметъра си цъка, нЕкой требе да киха кинти. Аз евра за Украйна нЕмам, данък ли ще ми измислите? Сигнализирай за неуместен коментар