Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Александър Симов: Важно е в Европа да се усети промяна, трябва различна политика

"Никога не съм смятал, че Елена Йончева може да направи това политическо предателство", каза кандидатът за евродепутат от БСП

02.05.2024 | 19:50 Редактор: Вяра Димова

Надявам се БСП да се представи добре. Важно е БСП да покаже, че може да изпрати депутати в Европейския парламент, които отстояват български интереси и които са представители на България в Брюксел, а не служители на Брюксел, които от време на време идват в България. Това каза кандидатът за евродепутат от БСП Александър Симов в студиото на "Денят ON AIR".

Той напомни, че това не са първите европейски избори, в които участва. 

"През 2014 г. пак бях част от листата на БСП. В европейските избори е битка, която ние подценяваме. Врим и кипим в разрушения, които остави след себе си сглобката. Държавата се намира в политически и най-вече в морални руини", смята Симов.

Процесите в Европа са изключително важни за това, което ще се случва у нас, категоричен е той.

"Важно е в Европа да се усети промяна. Да има нещо по-различно като политика. Видяхме какво направи Фон дер Лайен през последните 5 години", посочи кандидатът за евродепутат от БСП пред Bulgaria ON AIR.

БСП през последните 3 години направи нечувани усилия да постигне ляво обединение, изтъкна Симов. Той припомни, че в листите е имало представител на АБВ.

"Проблемът беше, че във всички леви формации, с които сме влизали в някакъв вид отношение за ляво обединение, са се поставяли въпросите за листите преди въпросите за политиките. Трябва да е обратното. Сега се получава същото и с Ваня Григорова. Моите уважения, само че преди 6 месеца обеща на софиянци, на избирателите на БСП, че ще защитава техните интереси в общината. Сега ѝ трябва по-широк терен за изява", заяви гостът.

Симов е на мнение, че БСП вчера е направила добър опит, като е обединила 25 патриотични организации "в едно голямо обединение".

"Проблемът в ляво е много големите егота, които съществуват", добави той.

Кандидатът за евродепутат сподели, че не е изненадан от решението на Елена Йончева, а е потресен.

"Никога не съм смятал, че тя може да направи това политическо предателство спрямо всички онези, които я разглеждаха като символ на борбата с корупцията, като символ на разбирането за нещо ново", обясни той.

По думите му всички избори досега са носили промяна.

"Голямата промяна на тези избори ще бъде моралният политически и електорален крах на "Продължаваме промяната". БСП отдавна се опита да зададе формулата, която може да свърши работа в тези кризисни времена - широко експертно правителство с ограничен мандат на действия. БСП не е родена да бъде малка партия", обобщи Симов.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.