Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Петър Витанов: Нинова гони всички, ще "затрие" 130-годишна партия

"Голямо ляво обединение без БСП няма как да се случи", каза евродепутатът

29.04.2024 | 19:54 Редактор: Деси Николова

Петър Витанов няма да се кандидатира отново за евродепутат.

"Исках да се съхраня в момент, в който имаме абсолютен разпад на политическите партии. Това беше причината. Аз принадлежа към левия политически спектър и сега когато виждам това разслояване, не ми е приятно", заяви евродепутатът Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че когато една партия е силна, тя е способна да привлича личности.

"Голямо ляво обединение без БСП не може да се случи към днешния момент. От друга страна, докато Корнелия Нинова е начело на Българската социалистическа партия, тя се капсулира, самоизолира и гони всички, които са инакомислещи", подчерта Витанов за Bulgaria ON AIR.

По негови думи лидерът на БСП Корнелия Нинова ще "затрие" 130-годишна партия.

"Тя го превърна в едно еднолично дружество, приватизирано и ще му види сметката. Третият мандат ще доприключи партията. Ако същото ръководство продължи да управлява БСП, тя няма да съществува след 5 години", категоричен бе Витанов.

"Навремето в БСП имаше от комунисти до социалиберали, абсолютно всички - социалдемократи, социалисти, комунисти. Сега няма. Всички трябва да мислят по калъп като председателката. Не се прави опит да се разшири това ветрило и докато този процес на разпад не приключи по една или друга причина, лявото е абсолютно обречено да бъде в насипно състояние", коментира Витанов.

Според него е напълно нормално в Европейският парламент място да намерят и евроскептиците.

"Те олицетворяват вижданията на своите избиратели. Съвсем естествено е настроенията в националните държави да се пренасят на европейско ниво. На мен ми се иска обаче тези евроскептици да нямат деструктивна роля, а да се стремят да разглеждат Европа като общия ни дом. Хубаво е да се съхраняват памет и традиция, но за добро или лошо имаме общ път само заедно", посочи Витанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа