Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гарелов: Бурята в момента е признак на пречистване, очаквам изненади на изборите

Вероятно ще влезем в нова спирала на предсрочен вот, смята журналистът

10.04.2024 | 19:30 Редактор: Деси Николова

Корупция по високите етажи на властта. Трета рокада на кабинета "Главчев" за два дни, на фона на европейско разследване на офиси, скандали в МВР, Агенция "Митници" и Агенция "Пътна инфраструктура".

"Ако не беше паднала сглобката, ние нямаше да знаем за тези неща. По една или друга причина тя падна, защото беше несъвместима, това дори не го обсъждаме, но в цялата картина има важни и положителни неща. Първо, че тази фалшива сглобка падна и постепенно ще се върне към нормален партиен парламентарен живот, но за съжаление няма да стане с тези избори", заяви журналистът Иван Гарелов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По негови думи е възможно да влезем в нова спирала от избори и битката тепърва ще става тежка.

"Цялата тази кампания и разкритията е остра битка, вече е трудно да си помислим, че като минат изборите, те пак ще продължат сглобката. Напротив, ще продължи до следващи избори. През есента може и да имаме нови избори", прогнозира Гарелов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът отбеляза, че все по-често изникват нови партии със стари лица, но може би това би довело до положителен край: "Трябва да се пресее и да остане ценното и важното".

"Ако сглобката не се беше разпаднала, ние имаме парламентарна диктатура, няма смяна на партия. Една партия се възпроизвежда, образувала се от смяната на двете, тя се възпроизвежда и стои една и съща. Бурята, която става сега, е признак на леко пречистване", подчерта журналистът.

По негови думи "бурята" ще ескалира и ще раздухва огъня, а изборите ще доведат до неочаквани изненади.

"Всякакви изненади можем да очакваме, поради това, че падат авторитети, от друга страна нахълтват нови имена със стари лица", разясни Гарелов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа