Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гуцанов, БСП: Трудно може да се залепи сглобката, дано отидем на избори 2 в 1

"Ако не беше ГЕРБ, тези хора нямаше никога да влязат в управлението", коментира депутатът

06.03.2024 | 19:55 Редактор: Толя Стоянова

След острите думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ - отиваме ли на избори?

"Когато и да отидем на предсрочни избори, винаги е късно. Много по-добре е да се отиде на избори и дано да са 2 в 1, за да не се правят два пъти. Това е най-нормалното и естествено нещо, което може да се случи след всичко, което си размениха коалиционните партньори от ГЕРБ и ПП-ДБ. Премиерът е твърде спорен, направиха неща, които граничат с национално предателство. Ако не беше ГЕРБ, тези хора нямаше никога да влязат в управлението, по-добре да не бяха влизали. Много трудно вече може да бъде залепена сглобката. Поведението на премиера и министрите преля чашата. Става въпрос за пазарлъци, това не са преговори", коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му ПП-ДБ назначават само партийни хора. Гуцанов отбеляза, че няма по-срамна история в съвременния свят на България от тази.

"Девет месеца се надлъгват. Характерни за това управление на ПП-ДБ са некомпетентността и алчността с активната подкрепа на ГЕРБ и ДПС", добави депутатът от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Управляващите, ПП-ДБ и ГЕРБ, да сте видели в споразумението да кажат: "Ние ще вдигнем пенсии, заплати. Ще направим така, че децата да имат повече възможности за учене. Ще направим така, че икономиката на държавата да се развива"? Няма такова нещо", каза още гостът.

Гуцанов посочи, че властта говори само за регулатори и министерски кресла.

"Това нагло поведение става пред очите на българския народ. Надявам се хората да излязат на улицата и да ги изметат", заяви той.

Депутатът призна, че от БСП са готови за избори и ги обсъждат от началото на управлението на кабинета.

"Още преди 1 г. питахме за договора с турската компания "Боташ", който буди много въпросителни. Имаме потребление около 3 млрд. кубика на година. Сключва се договор за 1,850 млрд. кубика. Дали взимаме, или не газ, ние плащаме на "Боташ". Цената е 486 хил. долара на ден. Освен тези 1,850 млрд. кубика, ние имаме резервирано количество - 1 млрд. от Гърция и още 1 млрд. от Азербайджан. България има 3,850 млрд., а ние ползваме с 1 млрд. по-малко и за цялото това нещо се плаща. Не може държавни пари да бъдат харчени по този начин. За миналата година над 100 млн. са загубени от "Булгаргаз". 120 млн. са загубите за миналата година и 40% от пазара. Това е престъпление", коментира Гуцанов. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа