Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Криминалист: Мартин Божанов се е чувствал над закона, не е имал никакви страхове

"Години наред Нотариуа е имал достъп до най-специализираните звена в МВР", коментира Иван Савов

16.02.2024 | 21:10 Редактор: Толя Стоянова

Както преди години мой познат, който беше депутат в Народното събрание ми каза: "Ако искаш нещо да се замете, направи комисия в парламента". От миналото на Нотариуса стана ясно, че твърдението на премиера Денков, че е бил с чисто досие в МВР, не е вярно. Години наред е имал сериозен достъп до най-специализираните звена в МВР. Всичко мирише на много сериозно преплитане на интересите между въпросното лице и неговата организирана престъпна група, и високопоставени държавни лица, включително и известни личности. Това коментира криминалистът Иван Савов в студиото на "Денят ON AIR".

"Подозирам, че подобни търговци на влияние няма само в столицата. Има и регионални изпълнители. Държавата да вземе да разплете случая", призова Савов.

По думите му около 1 час тялото на Мартин Божанов - Нотариуса е лежало безжизнено и не е ясно какво точно се е случвало през това време, като не изключи варианта, че е възможно някой да се е опитал да прикрие уликите.

Според Савов в правосъдната система има и немалко магистрати и служители, които са съвестни хора, но да си нормален там е изключение.

"Чувствал се е над закона, дори си е сменил ЕГН-то, не е имал никакви страхове. Цялата правоохранителна и правораздавателна система на България дължи сериозно обяснение", каза Савов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че народните представители имат много възможности - могат да изслушат и привикат всякакви личности, включително бившия главен прокурор, както и настоящия.

"Масово българинът не вярва на политиците си. Ако искат да докажат че не са това, което всички си мислим, трябва поне това да направят", добави криминалистът.

Гледайте целия разговор във видеото.