Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Иванов: БСП не участва в калната война с президентството

"Прокуратурата е политически овладяна след приемането на новата Конституция", смята депутатът

31.01.2024 | 20:10 Редактор: Вяра Димова

Борисов знае повече за "Пътя на Копринката", това е неговата терминология, която използва преди няколко години за първи път. И г-н Борисов, и г-н Пеевски използват коментарите в публичното пространство за политически цели. В тази ситуация БСП подхожда принципно. Борбата с корупцията е една от целите ни. Това каза депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

БСП настоява да бъдат разследвани всички подадени от нея сигнали, защото "голяма част от тях във времето са потъвали", подчерта Иванов.

"Ние не участваме в тази кална борба, не водим война с президентството. За да говорят по подобен начин тези господа, имат някакви контакти с президентството, които са нарушили и не са удобни на един на друг. Всеки прехвърля топката. Някой влияе и на МВР, и на прокуратурата", коментира депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Според него прокуратурата е политически овладяна след приемането на новата Конституция: "Следващото кадруване ще бъде изцяло на политическа основа. Така се промени Конституцията, че политическата квота във ВСС има превес".

Иванов посочи още, че и процедурата по избор на двамата конституционни съдии също е спомогнала за политизирането на процеса. "Порочен кръг, от който излизане няма, докато управлява това мнозинство", добави гостът.

Депутатът от БСП анализира и думите на президента Радев, според които има нужда от политическа алтернатива. Иванов определи изявленията за нов проект като смущаващи.

"БСП не си е изострила отношенията със своите евродепутати, а обратното. Те изостриха отношенията. Нашата кампания ще бъда на база на изработена платформа. Твърденията, че някой отгоре натиска, не отговарят на действителността", уточни Иванов.

По думите му обещаната от държавата помощ за земеделците не е изпълнена.

"Помощта изчезна. Ще има протести. Имаме срещи с различни фермерски организации, в огромна част от тях ние ще ги подкрепим", увери Иванов.

Гледайте целия разговор във видеото.