Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Композиторът Стефан Димитров: Сглобката прави всичко за собствени облаги, влудява ме алчността

"Притесняваме това, че държавата проявява огромна нерешителност", каза той

27.12.2023 | 20:23 Редактор: Искра Ангелова

В третия ден от Рождество Христово православната църква чества паметта на свети Стефан, смятан за един от първите мъченици на християнската вяра и един от седемте ученици на Исус Христос, избрани след възкресението му.

"Кръстен съм на баба ми Стефана, всеки наследява нещо от родителите си и баба си, и дядо си. Тя беше доста особена, беше сприхава. През годините го празнувах като виках много приятели, беше много готино. Но уви, приятелите през годините намаляха, но се надявам, че гледат отгоре", каза композиторът Стефан Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Той не скри, че е разочарован от политиците.

"Много е тягостно всичко, което се случи - непрекъснатите избори, общинският избор в София. Вършат някакви безобразия. Притесняваме това, че държавата проявява огромна нерешителност. Ние сме в НАТО, ние сме в ЕС, а ние сме с единия крак насам, с другия натам. Това влияе на другите държави към нас. Не сме категорични. А преди времето не беше такова - не чакахме изгоди и облаги. Никой не осъзнава, че всеки е смъртен и не може да се занесе тези пари със себе - това ме влудява. Тази алчност не мога да я обясня", допълни Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му "сглобката" прави всичко само за собствени облаги.

"Те са готови на всякакви компромиси, това не е мъжко поведение. Не бих простил, ако някой ме арестува и пие шампанско, а на другия ден да го целувам. Единствено си го обяснявам с това: "Хайде да седим тук и да вземем едни пари". Вярата е нещо много голямо, но сега народът е обезверен", подчерта композиторът.

Димитров е на мнение, че те нямат право да променят Конституцията: "За съжаление, сигурно ще си изкарат мандатът. Единственото, което са ми предлагали, беше да стана вицепрезидент. Каквото и да ми предложат, бих отказал, а сега пък съвсем, защото аз си отстоявам моите позиции и никой не може да ме премести на друга посока."

Той се надява политиците поне да оправят пенсиите на хората на изкуството.

Гледайте целия разговор във видеото.