Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тошко Йорданов: Върнаха комунистическата Конституция, организираха свинщина

Асен Василев иска да фалира много от държавните дружества в енергетиката и да вземе част от тях под шапката си, каза депутатът от ИТН

20.12.2023 | 21:22 Редактор: Елеонора Танева

48 подписа събраха депутатите от ИТН и "Възраждане" за атакуване пред Конституционния съд на промените в Конституцията.

"Нормално е при свинщината, която организираха. Почти всички текстове ще атакуваме, по едното вече има тълкувателно решение на КС даже. Но за да удовлетворят комплексите на Христо Иванов, който трябваше да прави нещо по Конституцията. Съобразяват се само със себе си, имат мнозинство, правят каквото си искат. Трябва да помнят, че няма да са вечно на власт, колкото повече засилват махалото в обратната посока, толкова по-силно ще се върне", коментира депутатът от ИТН Тошко Йорданов в студиото на "Денят ON AIR". 

Той припомни, че преди година от ПП-ДБ а искали да вкарат Делян Пеевски в затвора, а сега "го целуват". 

"Върнаха комунистическата Конституция. От 10 човека 6 са от квотата на парламента. Парламентът ще си избра главен прокурор, какъвто си иска. Те ще са децата на комунистите - Христо Иванов, Мирчев възстановиха това, което майките и бащите им са привили", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е категоричен, че прокуратурата ще стане политическа бухалка, което и мнозинство да е. 

Според него Асен Василев иска да фалира много от държавните дружества в енергетиката: "Част от тях иска да си ги вземе под шапката на министерството и да прави каквото си иска, това е корупционната линия."

Депутатите ще изчакат промените в Конституцията да бъдат обнародвани в Държавен вестник, за да ги атакуват незабавно пред КС.

Гледайте целия разговор във видеото.