Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нидал Алгафари разказва за разрухата в Сирия и 10 ноември в новия си роман

Главните герои във "Вятърът и любовта" са от Родопите и Сирия, разкри авторът

24.11.2023 | 20:54 Редактор: Вяра Димова

Главният герой в книгата ми се казва Зефир, което означава полъх. А тя се казва Севда, което означава любов. През нейните очи разказвам за нещата, които се случват с хората в една част от Родопите преди 10 ноември. Това каза пиар експертът и писател Нидал Алгафари в студиото на "Денят ON AIR", който представи новата си книга "Вятърът и любовта".

Гостът подчерта, че в книгата не дава оценки и не съди.

"Главният ми герой е от много затънтено село в Сирия, през което показвам големия сблъсък на религията с традициите. Понякога се оказва, че те са много по-зловещи от религията. През неговите очи разказвам как се стига до това в момента в Сирия, как успяха от добре изглеждаща държава да се стигне до тази мизерия. И най-важното - какво означава сковаващият ужас, който е неразбираем за европейците ", разкри писателят пред Bulgaria ON AIR.

Алгафари уточни, че това е третият му роман, в който любовта побеждава.

"Много по-лесно сега е да отидеш да риташ топка, отколкото да прочетеш книга. Мечтата на младите хора е да бъдат мутри. Надявам се, че ще дойде време, в което нашите политици ще инвестират много повече в култура и образование. Лесно е да кажем, че са корумпирани. Не, те искат много да направят, но се оказва, че колата ни толкова е затънала, че трябва много повече мощ", изрази мнение пиар експертът.

Гледайте целия разговор във видеото.