Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Людмила Илиева, ПП-ДБ: Насилието няма място между отношенията на МВР и гражданите

От ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов

22.11.2023 | 20:54 Редактор: Толя Стоянова

"Ситуацията в страната ескалира в резултат на случилото се на 16 ноември. Имаме приоритетни задачи, които трябва да изпълним - Еврозоната, влизането в Шенгенското пространство. Трябва да се положат системни усилия. Очаква ни една външнополитическа напрегната ситуация на фона на войната в Украйна и напрежението в Близкия изток", коментира депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Людмила Илиева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ винаги, когато има действия на държавен орган извън закона, те трябва да бъдат установявани и осъдени. Илиева заяви, че ПП-ДБ са внесли в Народното събрание предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да установи дали вечерта на 16 ноември има действия от страна на МВР, които показват, че органите на реда са превишили правомощията си.

"Установено е, че не всички действия са по правилата. Има данни за полицейско насилие. То няма място между отношенията на МВР и гражданите", подчерта депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Моят апел е да се успокоят всички лица, които разменят реплики. Само в една спокойна обстановка може да се види къде е истината. Само лицата, които имат подходящи качества, трябва да бъдат назначавани", добави Илиева.

Тя посочи, че ПП-ДБ са поискали оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, но отбеляза, че единствено премиерът Денков може да предложи на Народното събрание персонална промяна в Министерския съвет.

"Нашата отговорност е да водим разговори. От ПП-ДБ сме готови да отстояваме всяко едно наше предложение. Хомогенна е парламентарната група, всички решения се взимат с разум и спокойствие", подчерта Илиева.

Гледайте целия разговор във видеото.


3
0 rate up comment rate down comment 0
Иванка
преди 5 месеца
а , сега се почва с жалби, оплаквания... комисии и всичко, Чакам управляващите да кажат колко не е необходима тази структура Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Филип
преди 5 месеца
Големи спецове се извъдихте във вашите редици Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Вещер
преди 5 месеца
Тия всеки ден искат оставка на някого, друго не могат ли да измислят? Сигнализирай за неуместен коментар