Стотици полицаи излязоха на протест пред НС: "Не политизирайте сблъсъците с феновете"

Присъстваше и част от ръководството на СДВР

22.11.2023 | 14:20 Редактор: Толя Стоянова

Стотици полицаи излязоха на протест пред сградата на парламента с искане да спре политизирането на случилото се миналия четвъртък, когато в центъра на София имаше сблъсъци на футболни агитки и екипи на МВР. Повечето останаха около час, колкото трае обедната им почивка.

Присъстващите заявиха, че протестът им е спонтанен и призовават да спре да се политизира сблъсъка с футболни фенове на 16 ноември.  

Присъстваше и част от ръководството на СДВР. Протестиращите изказаха подкрепа към ръководството на МВР.

"Не желаем и категорично се разграничаваме от политизирането на Министерството на вътрешните работи. То беше в някакви допустими рамки, но от няколко дни вече чашата преля. Най-вероятно ще предложим и на СФСМВР да сезира нашите политически партньори - ние сме членове на Европейския полицейски съюз, но няма начин да оставим това заклеймяване на българския служител на МВР да продължава", каза Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Присъства и вътрешният министър Калин Стоянов. По-късно днес той и висши полицейски ръководители ще бъдат изслушани в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, припомня БНР.