Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Панев, ПП-ДБ: Сглобката стои стабилно. Зимата няма да е мека

Нужна е смяна на министри, друг е въпросът дали ще е преди ротацията, каза депутатът

09.11.2023 | 21:30 Редактор: Вяра Димова

Каквото и да се реши на съвещанието на партията на г-н Борисов, ние сме готови за съответното решение. Сглобката в този смисъл стои стабилно. От друга страна има много предизвикателства, които тази зима ще се струпат на управлението. Зимата няма да е мека. Това каза съпредседателят на "Зелено движение" и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

Гостът подчерта, че редица европейски държави вече влизат в рецесия. На мнение е, че ние можем да я избегнем, но ще има по-нисък икономически растеж.

"Щом държавният дълг на България е 5%, лихвите по кредитирането на българските банки ще бъдат доста по-високи догодина. От една страна ще имаме инвестиционна активност, която ще е по-слаба, от друга - заради изискванията на Маастрихтски критерии правителството задържа капиталови инвестиции. Намираме се в тежка ситуация икономически", категоричен е депутатът.

Пред Bulgaria ON AIR Панев напомни, че ДБ още от самото начало е на мнение, че трябва да има писмено споразумение, за да е ясно как управлява правителството.

"Промените трябва да бъдат в начина на работа на кабинета. Най-големите реформи са нужни там, където имаше най-много протести. Има нужда от смяна на министри, но дали ще има смяна преди ротацията е отделен въпрос. Времето не е толкова дълго, за да видим кои се справят добре. Поставям висока оценка на акад. Денков. Той взема правилни позиции в ключови сектори. Дневният ред на правителството се изчерпва с Шенген, Еврозоната и Плана за възстановяване", посочи съпредседателят на "Зелено движение".

През следващите години партиите ще се учат да си партнират в управлението, прогнозира Панев.

"Процесите в ДПС са интересни. Конституционните промени са на дневен ред. Има и други решения. Пеевски сам се избутва на преден план, той като целта му е да демонстрира евроатлантизъм", смята гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Снежка
преди 5 месеца
абе тоя по- добре да си мълчи в ъгъла и да не се обажда неподготвен Сигнализирай за неуместен коментар