Борисов: Искаме влияние в изпълнителната власт, а не разваляне на сглобката с ПП-ДБ

Остава ли партията в (не)коалицията - ще стане ясно в събота

08.11.2023 | 15:33 Редактор: Вяра Димова

ГЕРБ ще настоява за повече влияние в изпълнителната власт, а не за разваляне на сглобката с "Продължаваме промяната – Демократична България". Това стана ясно думите на лидера на партията Бойко Борисов по време на съвещание с парламентарната група на формацията. Крайното решение - остава ли ГЕРБ в (не)коалицията) ще се вземе в събота.

"Време е да се намери решение за правилното управление на държавата. Те да управляват, а ние през парламента да ги контролираме", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува финансовата политика на Асен Василев и в частност изтегленият нов външен дълг.

"Призовавам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване", настоя той. 

От ГЕРБ заговориха и за ново партньорство между "Продължаваме промяната - Демократична България". Категорични са, че (не)коалиционните им партньори не изпълняват ангажиментите си в управленската програма.

Утре ще заседава Изпълнителната комисия на партията, а в събота във Велико Търново е насрочено Национално съвещание на ГЕРБ, което ще формулира позицията си дали ще остане част от "сглобката" или не.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 2
борат
преди 5 месеца
РИТАЙ СТОЛЧЕТО БОКИЧ И ДА ВИСВАТ ПРЕДАТЕЛИТЕ Сигнализирай за неуместен коментар