Ще бъде ли ДПС допълнителна опора на "сглобката"?

Ниската избирателна активност показва липса на доверие, коментираха Борислав Великов и Петър Мутафчиев

07.11.2023 | 21:33 Редактор: Толя Стоянова

Основната победа е за хората, които излязоха да гласуват. Така показахме, че имаме гражданско чувство, подкрепихме онези, които смятахме за достойни и избрахме местните органи на властта, които са най-стабилното нещо в България през последните години. Това заяви бившият председател на Народното събрание и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов в студиото на "Денят ON AIR".

Според бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев Ваня Григорова застана пред софиянци с ясни идеи и привлече към левите идеи не малка част от гражданите на София, благодарение на решителността си.

"Ниската избирателна активност показва липса на доверие. Ако приемем, че Ваня Григорова е била добро попадение за лявото, Васил Терзиев може да е успешен бизнесмен, но като политик тепърва ще се учи. Надявам се, че той ще ползва от опита на проф. Вили Лилков. Ще трябва да формира мнозинства, там Вили Лилков е силен - когато има добра кауза, той може да обедини няколко политически сили", коментира доц. Великов.

"Понякога в името на управлението се правят всякакви компромиси. Той беше по-добрият десен кандидат от Хекимян. Успяха да спечелят с малка разлика отново София. Активността беше много ниска. Това беше един сериозен удар върху политическата система на България", заяви Мутафчиев.

Според него коалицията е нещо, с което може да се покаже на гражданите склонност към компромиси.

"Трябва да се търси обединение", категоричен е Мутафчиев.

"Пеевски през последните 20 години се разви до един от първите политици в държавата. След като г-н Доган ще поеме временно управлението на ДПС, при тези добри резултати ще бъдат допълнителна упора при "сглобката", коментира доц. Великов.

Гледайте целия разговор във видеото.