Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Карлос Контрера: Дано хората се ядосат на случващото се и излязат да гласуват

Бият си само медийни шамари, продължават да се крепят, коментира кандидатът за кмет на София

27.10.2023 | 20:47 Редактор: Елеонора Танева

След големия скандал с машинното гласуване - ЦИК реши на вота в неделя да се гласува с хартиени бюлетини.

"Реакцията на ДАНС е доста интересна. Те са изпратили доклад до няколко институции, в които директно посочват лице на висша държавна длъжност, което е извършило престъпление. Никой не е виждал доклада, не е бил предоставен на председателски съвет, а само прочетен. На 25-и въпросният код е бил генериран, този зам.-министър 2 дни по-късно какво прави в залата? Защо генерира наново код и снима процедурата по генерирането и изнася носител с флаш мапмет? Надявам се прокуратурата да образува веднага производство за длъжностно престъпление", коментира кандидатът за кмет на София от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".

Той изрази позицията си, че има огромно съмнение за опити за манипулации. По думите му през последните гласувания машинният вот не е спечелил доверието на обществото.

"Повече от половината от българските граждани не вярват в сигурността. Надявам се това да не се отрази на желанието за гласуване. А напротив - да ги ядоса и да излязат да гласуват", каза още Контрера. 

Кандидатът за кмет на София поддържа тезата, че в сглобката ДПС имат важна роля. 

"Слушах Борисов как се дърви на "Промяната" и ДБ, очевидно е, че Денков е несъстоятелен като министър-председател, защо ГЕРБ и ДПС продължават да ги крепят на глас, нищо че им бият медийни шамари? Само се ежат по медиите. Кирил Петков управлява с ГЕРБ и ДПС", добави представителят на ВМРО.

Контрера посочи един от приоритетите си за София - намаляване на катастрофите и смъртността по пътищата. Според него е важно в училища и детски градини още децата да бъдат обучавани за правилата за движение.

Гледайте целия разговор във видеото.