Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Какво е бъдещето на район "Люлин"? Говори кандидат-кметът Надежда Дойчева

Трябва да има контрол върху престъпността, каза кандидатурата на ВМРО

17.10.2023 | 21:30 Редактор: Вяра Димова

Виждам каква е реалността, не само в район "Люлин", но в цяла София - дали ще е за инфраструктура, дали ще е за вандализъм и престъпления. Най-често търсим свидетели за бягства от ПТП или такива, които не са дали показания пред полицията. Другите са измамниците. От три години се сблъсквам с повечето институции - няма контролни органи. Това коментира кандидат-кметът на ВМРО за район "Люлин" Надежда Дойчева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя сподели, че към нея са отправяни и заплахи, но това не я притеснява. 

"Знам, че съм помогнала. Институциите не могат да гадаят, но комуникацията между община и живущи липсва. В "Люлин" също липсва. Много хора не знаят за програми като "Зелена София" за облагородяване на междублоковите пространства", даде пример кандидат-кметът от ВМРО.

Промените могат да се случат, трябва да се изиска от Столична община по-голям бюджет, смята Дойчева.

"По последни данни бюджетът е 4,5 млн. на година, а приходите поне четири пъти повече. Всички приходи се насочват към други канали. "Люлин" е с едно най-младото население в София. Справиха се с недостига на детски градини. Трябва да се наблегне на спорта. Не са развити и градинките за домашни любимци, има само една", на мнение е гостът.

Друг проблем, който тя открои за район "Люлин", е презастрояването.

"Няма достатъчно видеонаблюдение. Хората ми изпращат, последно ме потърсиха за измамници. Единия го вкарах в затвора лично, възстановил е дейността си. Спечелих доверието на хората, защото казвам как изглеждат нещата", посочи Дойчева.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Димитър Антонов
преди 6 месеца