Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ангел Найденов за убийството на Алексей Петров: Станахме свидетели на разчистване на сметки

Бившият министър на отбраната смята, че покушението е можело да се предотврати

16.08.2023 | 20:40 Редактор: Михаела Кирилова

След показното убийство на Алексей Петров се появиха спекулации, че мутренските години ще се завърнат.

"В рамките на по-малко от месец има една поредица от събития, която чертае доста драматична картина на ситуацията в България. Станахме свидетели на садистични случаи на домашно насилие, на брутални убийства и сега ставаме свидетели на разчистване на сметки. От друга страна имаме лавина от информация, която е свързана с Русия. България присъства на този фон. Това е атаката на един търговски кораб, плаващ по Черно море, имаме самовзривила се морска мина, имаме информация за отнемане на лицензи, имаме и шпионския скандал. Той не допринася за добрия образ на нашите сънародници и на България като държава", каза бившият министър на отбраната Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

Той цитира думите на криминалист и каза, че мутренските времена не са си отивали. Гостът сподели, че най-достоверни са му се сторили думите на Слави Ангелов, а именно, че убийството е свързано с пари и сблъсък на интереси. Според Найденов, ако се беше стигнало до истината за предишните опити за убийство срещу Алексей Петров и се бяха намерили поръчителите, е нямало да се стигне и до днешната ситуация.

"Днес чух и политическите коментари. Всяко едно от изказванията обслужваше партийния интерес на лидера, който изразяваше това мнение. Чух и изказването на Иван Гешев. Той заяви, че след неговото отстраняване е започнал потопът. Сякаш докато него го е имало не са се случвали такива неща. Просто имаме много конкретни въпроси, но без отговори засега", коментира Найденов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът смята, че е най-малко вероятно убийството да е свързано с опити за преустановяване на политическото влияние на Алексей Петров или че той е допринесъл за създаването на сегашната "сглобка". Найденов се надява сред жертвите да не се нареди и политик. Според него има един общ знаменател в тези събития и това е агресията на Русия.

"Водещите политици, които са решили да имат охрана, са преценили, че заплахата е достатъчно реалистична", заяви гостът.

В края на разговора Алексей Найденов засегна и темата за атаката на търговския кораб в Черно море.

"Беше много важно да се установи в чии води се случва това. Стана ясно, че това е близо до нас, но все пак е в открито море. Другите държави претендират за власт над този кораб. Тук говорим за едностранни действия от страна на Русия, които са в пълно нарушаване на нормите и правилата. Те в стремежа си да блокират украинското зърно, предприемат все по-агресивни действия. Оттам може да се появи конфронтацията с други държави и с НАТО", сподели бившият министър на отбраната.

Гледайте видеото с целия разговор.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
вземи укроти жена си, стига се е излагала, като обудсман не си гледаше задълженията, трябваше й 9 месеца да отговори на жалбите до обудсмана, уж че не можела нищо да направи. Сигнализирай за неуместен коментар