Алексей Петров редовно минавал по фаталния маршрут, разпитват охранителите му

Жената, която е била с него, е контактна, но в тежко състояние

16.08.2023 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

Застреляха бившата барета и бизнесмен Алексей Петров по време на разходка в планината край столичния квартал "Драгалевци". С него е била и жена, която също е простреляна, настанена е в "Пирогов".

Минути след 11 часа Алексей Петров заедно с негова близка се разхождат по пътека в гористата част над Драгалевския манастир. Алексей редовно посещавал този район. С тях са били и трима охранители.

Внезапно Петров е повален от куршум и умира на място. Простреляна е и жената, която е била с него.

"Разпитва се охраната на пострадалото лице", поясни градският прокурор на София - Илиана Кирилова.

Сигналът за стрелбата е подаден около 12:40. Две линейни на Спешна помощ отиват и установяват смъртта на Алексей Петров. А жената е контактна, но в тежко състояние.

"Проучваме маршрута и събираме доказателства. Правят се огледи, които да дадат отговор за вида на оръжието, както и за броя изстрели", коментира главният секретар на МВР - Петър Тодоров.

"Имаме данни, че Алексей Петров често се е разхождал по този маршрут", сподели директорът на СДВР Любомир Николов.

В квартал "Драгалевци" през целия ден имаше засилени мерки за сигурност. Полицията проверява всички автомобили. Бившият директор на Национална следствена служба Бойко Найденов не успя да стигне до дома си.

Алексей Петров е от съоснователите на застрахователна компания "Лев Инс". От компанията излязоха с пост, в който изказват съболезнования на близките на бизнесмена и се надяват, че институциите ще изпълнят отговорно и безпристрастно своите задължение "по този безскрупулен и варварски акт".

Припомняме ви, че срещу Алексей Петров имаше още 2 опита за покушение - през 2002 и 2016 година.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.