"Върнахме мутренските години, кой ще е следващият?": Родните политици след убийството на Петров

Държава стана заложник на страха на Борисов от възмездие и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари, заяви Нинова

16.08.2023 | 18:47 Редактор: Вяра Димова

Първи реакции на политиците след убийството на Алексей Петров. Кирил Петков от "Продължаваме промяната" написа в профила си във Facebook, че е абсолютно неприемливо през 2023 г. в България да има показни убийства. Той настоя за спешна реформа в сектор "Сигурност". Като изтъкна като аргумент и показния разстрел на Алексей Петров, и шпионската афера с българите, обвинени от Лондон в шпионаж.

"Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор "Сигурност". Службите трябва да започнат да работят ефективно. Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи", настоява Петков.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов намеква за близост на бившата барета с "Продължаваме промяната - Демократична България" и прогнозира още убийства на политици.

"Ставаме свидетели на връщане на мутренските години и развилняване на престъпността в България. Остава само да си зададем един последен въпрос - кой ще е следващият?", пита Костадинов.

За връщане на мутренските години заговори и лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години. Цялата държава стана заложник на страха му от възмездие и на алчността на "Продължаваме промяната - Демократична България" за власт и пари", смята Нинова.

Убийството на Алексей Петров беше предизвестено, пише в своя Facebook профил лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов и припомня двата опита за покушение срещу него.

"Това което се случи днес не беше неочаквано. Но то ясно показа, че държавата и службите са слаби и скопени. И не са в състоянието нито да прогнозират, нито да предотвратят подобен - показен разстрел", настоя Трифонов и попита: "Това началото на гангстерска война ли е?"

Вижте повече в репортажа.