Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Корупция и незаконно забогатяване е целта на коалицията, твърди бивш депутат от ИТН и ПП

Виждал съм документи, в които едни хора носят сакове в пари, съобщи Георги Георгиев

13.07.2023 | 20:16 Редактор: Тодор Петров

След три години скандали, автомагистрала "Хемус" пак ще се строи с инхаус поръчки и с нови по-високи цени.

Бившият депутат от "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" Георги Георгиев заяви в предаването "Денят ON AIR", че в момента се случва коалиция на корупцията. 

"Целта е корупция и незаконно забогатяване. Виждал съм документи, в които едни хора носят сакове в пари", заяви той пред Ганиела Ангелова.

Гостът посочи, че декларираният начин за продължаване на строителството на "Хемус" е най-бързият начин за продължаване на корупцията. 

"Да продължиш нищожни договори, те са унищожаеми със Закона за обществените поръчки. Нарушен е Законът за обществените поръчки. "Автомагистрали" АД е сключила договори със строителните фирми привидни договори. Предоставил съм като доказателства повече от 200 страници към сигнала си в прокуратурата. В нарушение са на Закона за публичните финанси и Закона за финансово управление и контрол. Те трябва да отидат на съд", обясни Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

"Mоя сигнал съм го подал в качеството ми на депутат, шест месеца едно огромно нищо. През вас да подсетя г-н Сарафов, че става въпрос за 4,6 млрд. лв. в инхаус, текущите ремонти, които са изплатени - 3,3 млрд., и Мездра - Ботевград - 600 млн. Г-н главен прокурор, за 8,5 млрд. лв. е моят сигнал. Моля ви, ако може да се заинтригувате по тази тема", апелира бившият народен представител.

По думите му целият процес е започнал през 2018 г. и не е спирал до ден днешен вече 5 години.

"В сигнала съм подал 12 фирми за наем на работници. Десетки са за доставка на материали и наем на механизация. Корупционният механизъм е да избереш тези фирми без ЗОП и тогава стават твоите фирми. Защо е тази алчност и ненаситност? Притежанието на пари", каза още Георги Георгиев.

Според него в момента сме в 1989 година и имаме унищожаване на базови ценности. Зависимости крепят правителството, убеден е Георгиев. 

"На голяма част от хората в парламента, които седят на първия ред, мястото им е в ареста и затвора", завърши гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.