Борисов за магистралите: 3 години хаос и едно нищо на двойна цена, това е далавера и глупост

Гарантираме пенсионерите, учителските заплати, заяви лидерът на ГЕРБ

12.07.2023 | 11:11 Редактор: Юлиан Христов
Борисов за магистралите: 3 години хаос и едно нищо на двойна цена, това е далавера и глупост

Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи във всички сфери, в които виждаме проблеми и хората очакват решение. Като междинен ще го подкрепим, заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на среща на групата на партията с финансовия министър Асен Василев.

"Мен никога не сте ме питали на кого актуализираме, на кого даваме, когато правеха те политика с всичко това, ние си мълчахме. Ние днес показваме, че няма да се правят неща, които не са правилни, заяви Борисов. За ин хаус процедурите, фирмите, оказа се на ПП ли са, на ИТН ли са, какво се оказа, вече ние не присъстваме в тези разговори. Водехте се по сензацията "Хемус", чували, глупости, на практика се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино, вече да има "Хемус", "Струма", Видин-Монтана. Честито на българския народ, нито е построено, два пъти по-скъпо с индексациите и по-скъпи фирми. 3 години хаос и нищо на двойна цена, е това е далавера, точната дума е глупост", посочи Борисов, пише dnes.bg.

"Днес залата и бюджетът потвърждават това. Същите фирми, на двойно по-висока цена, с три години закъснение, честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се на границата с Гърция", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Това е на месец и нещо бюджет, ако започнат да се случват повече в браншовете, ще има повече успех, затова съм оптимист за следващия бюджет. Този просто трябва да го приемем. Гарантираме пенсионерите, учителските заплати, има възможност за леки корекции в култура, образование, археология, вероизповедания, с такива малки пари за бюджета може да се получи по-добър ефект", каза Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR