Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Емануил Йорданов: Странна е страстта на Гешев да пътува след взрива

"Руско влияние има в цялата ни държава", каза бившият вътрешен министър

13.06.2023 | 20:40 Редактор: Искра Ангелова

Иван Гешев беше изслушан в Европарламента в Страсбург. Той говори пред Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права.

"Не знам кой му е обяснил, че по този начин би могъл да постигне нещо. За мен е странна и страстта му към пътуванията в различни държави. Ако срещу теб е имало атентат, който е имал за цел да те убие и след това да имаш 3 пътувания едно след друго, които да не отмениш - това изглежда много странно. Не знам какво толкова е очаквал от това посещение в Страсбург, при положение, че нашите западни партньори са хора, които разполагат с информация", каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му едва ли Гешев може да им каже нещо повече от това, което те са знаели и без него.

"Путин сигурно много се страхува от Гешев. Човек трябва да знае какви са възможностите му и да се съобразява с тях, а иначе говоренето на празни приказки не помага на никого. Нямам спомен да съм чул Гешев да каже нещо конкретно и нещо, което реално би могло да помогне на хората да се ориентират в някаква ситуация. Виждал съм го да се бие в гърдите как ликвидира организираната престъпност и олигарсите, а на практика - нищо", допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че всеки следващ гаф на Гешев се пише в неговата сметка.

"Когато един човек те е назначил, той има право да те уволни. Ако президентът проточи издаването на указа в един по-дълъг период, ще нанесе вреда на самия себе си, защото и той вече ще бъде съпричастен към това, което е сътворил Гешев", коментира още бившият министър.

Според него няма разговори за това как може да се пристъпи към свикването на Велико народно събрание: "Едни избори за ВНС биха могли до някаква степен да решат и част от политическата криза в България."

Попитан дали има руско влияние в службите ни, Йорданов отговори: "Руско влияние има в цялата ни държава и то е базирано на това, че все още има доста силни връзки - хора, свързани със Съветския съюз, с обучения, специализации там."

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 2
Илиана
преди 10 месеца
Този Емануил Йорданов си личи отдалече, че е продажник на България за жълти стотинки. Да, Гелев да си ходи, би защо президента?!?! В България има влияние не толкова Русия, а този Емануил каза съветски съюз и това говори колко е ***. В България има влияние от сащ и Англия,които ни мразят инсикат да унищожат държавата. Как не го е срам и ума ли тозисъвест!?! Сигнализирай за неуместен коментар