Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Пастор: Изпитанията са благословение под прикритие, вярата означава действия

Хората трябва да бъдат благодарни всеки ден, призова Максим Асенов

14.04.2023 | 20:46 Редактор: Елеонора Танева

Разпети Петък е! Време за покаяние и смирение.

"Това е един от най-важните дни в човешката история  - това е християнската Пасха, времето, в което си спомняме, че Бог стана човек и стана агне за нас, той бе жертван за нас, да ни даде изходен път от Египет, през червеното море към обещаната земя", каза пастор Максим Асенов в студиото на "Денят ON AIR". 

Той е категоричен - вярата е път, който хората трябва да избират лично за себе си, а важното е да го търсим. 

"Ако имаме търсенето, Бог ще ни се покаже. Човеците сме от малкото същества, които могат да гледат нагоре. Поглеждането нагоре е поглеждане там откъдето идваме и там накъдето ще се върнем. Няма безкрайна криза и безкрайно страдание, винаги Разпети петък води към Възкересенска неделя", припомни пасторът. 

С книгата си "Наръчник за успех в кризата" той призова хората всеки ден да бъдат благодарни. 

"Най-трудните моменти в живота могат да бъдат най-силните моменти в живота ни, ако си зададем правилните въпроси. Важно е да намериш смелост в себе си. Когато човек е опрян до стената и минава през силно изпитание, трябва да демонстрира кураж, смелостта да погледнеш това срещу теб в очите и да декларираш, че ще успееш", каза Асенов.

Пред Bulgaria ON AIR авторът подчерта, че човек никога няма да усети и види света през очите на друг. И затова е важно да имаме състрадание и да разбираме, че "когато страдаш най-много, има някой, който страда повече от теб".

Пасторът припомни, че "изпитанията са благословение под прикритие".

"Вярата не е само философия, идеология, теология, вярата се оживотворява и започва да променя живота ни, когато произвежда някакво действие", категоричен бе гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.