Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ники Сотиров: Откриването на НС на Велика сряда беше послание да не предават народа

"Българският народ е качествен, но живее в болен свят, трябва ни разум", смята актьорът

14.04.2023 | 20:30 Редактор: Петя Кръстева

Разпети петък е най-тъжният ден от годината за християните. Той е ден за равносметка, покаяние и опит за изкупление. Сърцата и душите ни кървят, както раните на Спасителя. Това е денят за най-голямото съизмерение - на фона на титанизма на Спасителя ние виждаме колко сме малки и грешни. Това заяви актьорът Николай Сотиров в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите му "животът е синусоида, докато вярата трябва да върви нагоре", заради което пътят между "Осанна" и "Разпни го" е толкова кратък.

"Живеем в много объркан и болен свят. Единствената алтернатива този свят да не гръмне са любовта, разумът и единението", категоричен бе той. 

Сотиров откри символика в решението на президента Румен Радев да свика 49-ото НС именно на Велика сряда, когато Юда предава Иисус Христос. 

"Символиката е - не предавайте българския народ и българската национална кауза, защото те са над всичко. Хората в парламента трябва да разберат историческа отговорност, която носят, за да я има България. Трябва да потърсят прошка и покаяние", поясни гостът. 

Пред Bulgaria ON AIR той изрази становището си, че българите не се обръщат към Господ единствено в трудните моменти. 

"Българският народ е качествен, с жилав дух, креативен. Трябва ни разум. Вярвам в това, че България е над абсолютно всичко. Не трябва да се срамуваме и да се съдим. Ако това се случи, ще излетим нагоре", смята актьорът, според когото хората се държат по този начин, тъй като не осъзнават, че любовта е по-силна.

Гледайте целия разговор във видеото.