Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Терзийски: Страхуват се от обединението ни с ДБ, приключи евроатлантизмът на ГЕРБ

"Няма как и Борисов да е сит, и прокуратурата да е цяла", категоричен бе Йордан Терзийски

01.02.2023 | 20:35 Редактор: Петя Кръстева

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" планират да се явят съвместно на предсрочните избори.

Искаме да направим голямо обединение не само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но и с всяко сдружение и организация,  които се борят за нещо. Тази формула може да даде реално решение на ситуацията. В 48-ото Народно събрание много ясно се разграничиха лагерите. Видя се, че коалицията на статуквото и хартията влезе в парламента, гласува си бюлетината и блокира законите по Плана за възстановяване. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му партията ще търси подкрепа не само от ДБ, но и от останалите формации с цел "противопоставяне на това, което ни се е предлагало до момента".

"В това Народно събрание нямаше воля да се говори за политики. С всякакви процедурни трикове се отлагаше приемането на механизма за разследване на главния прокурор. ГЕРБ заявяваха, че са евроатлантици, но в края на Народното събрание отхвърлиха закони по Плана за възстановяване. Техният евроатлантизъм приключи", припомни той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът подчерта, че по-различното в следващия парламент ще е обединението. Той не изключи възможността, ако бъде намерен общ език, "Продължаваме промяната" отново да работи с БСП. 

"Не е моя работа да давам оценка на кабинета "Донев". За мен е важно да има последователна политика и проектозакони, които да се внасят в Народното събрание", коментира той. 

Гостът отговори и на твърденията, че реденето на листите за предстоящите избори е предизвикало проблеми между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Много субекти са уплашени от обединението ни, ще се опитат да вкарат клин в него и да пускат опорки. Няма нищо такова. Целта ни е по-важна от личните амбиции на някого", категоричен бе той. 

Терзийски отново подчерта, че от партията не биха се съгласили на коалиция с ГЕРБ и ДПС. 

По отношение на състоянието на пътищата у нас депутатът обобщи: "Имаше едни чували и едни магистрали, още си караме по същите разбити пътища".

Гледайте целия разговор във видеото.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

1
1 rate up comment rate down comment 0
новата мафия
преди 1 месец
"Соро-соиди от цял свят - обединявайте се!" Не знам до кога ще ги търпим тези продажни *** на чужди интереси! Газови далавераджии. Управлявали страната само 7 месеца и докарали 20% инфлация и обедняване! Сигнализирай за неуместен коментар