Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Инициативен комитет организира референдум срещу еврото, обвини "Възраждане" в саботаж

"Държавата дава на концесия обучението на учениците", смята Ивайло Шопски

13.01.2023 | 20:28 Редактор: Петя Кръстева

Инициативни комитети атакуват въвеждането на еврото с референдуми.

Референдумът на партия "Възраждане" саботира гражданския такъв, тъй като е основа на нелоша предизборна кампания. Още през ноември месец миналата година ние съставихме "План за отечеството", в която влиза и еврото. Хората се объркаха с тази паралелна партийна инициатива. Ако доброволците не знаят кой от двата референдума да подпомогнат, могат да събират подписи и за двете. Борбата ни е гражданите да могат да участват активно в политическия живот. Това заяви Ивайло Шопски от гражданско движение "Бащино огнище в ефира на "Денят ON AIR"

По думите му "за да успее един референдум трябва да събере повече гласове, отколкото партия". 

"Дойде моментът обществото на узрее и да поиска от политиците да слязат на земята и да започнат да ги слушат", смята гостът. 

Пред Bulgaria ON AIR Шопски подчерта, че в референдума на движението са заложени три основни въпроса - еврозоната, въглищните централи и джендър идеологията.

"Належащо е да спасим енергетиката си, защото без нея ще загинем. Без енергия ще стоим на тъмно и студено или ще купуваме от съседните страни. Отчитам решението на народните представители относно въглищните централи като начин да си спасят добруването", прогнозира той.

Гостът коментира още темата, касаеща джендър идеологията. Според него българите не трябва да бъркат толерантността и правото на избор с "посегателство върху децата".

"Учителите са зависими от фирма, която им дава кредити за повишаване на квалификацията. Тя обаче е частна и обслужва определени интереси. Държавата дава на концесия обучението на учениците", отбеляза той. Представителят на движение "Бащино огнище" констатира още в магазините се продават кукли с женски глави, но мъжки гениталии.

По отношение на приемането на еврото у нас Шопски обобщи, че е редно то да бъде прието, "когато българите достигнат средния стандарт на живот за ЕС".

"Политическият ни елит отдавна е загубил легитимност", заключи той.

Гледайте целия разговор във видеото.