Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Проф. Денчев: Нагласено е България и Румъния да не влязат в Шенген, народът трябва да изригне

"Проф. Николай Габровски ще бъде добър премиер", смята общественикът

06.12.2022 | 20:30 Редактор: Петя Кръстева

Австрия официално отказа да подкрепи България и Румъния за влизането им в Шенген.

"Има някаква нагласа България и Румъния да не бъдат приети в Шенген. Предварително е намислено да остане само Хърватия, изиграха го по "блестящ" начин. Целият народ и всички български политици трябва да изригнат в този момент и да заклеймят тези нечестни европейски политици", заяви общественикът проф. Стоян Денчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България никога не е защитавала своите интереси, защото продължаваме да се караме. 

Проф. Денчев коментира и обвиненията, отправени от сирийски мигрант към българските гранични полицаи,  че са стреляли по него и едва е оживял.

"Българската граница не трябва да се преминава безнаказано. Ако мигрантите бягат от войната, има гранични пунктове - да отидат да си подадат документите, а не да режат преградното съоръжение", подчерта той. 

Общественикът е на мнение, че медиите, свързани с разследването на случая, "имат определена задача - България да не влезе в Шенген".

"Колкото по-голяма е държавата, толкова по-голяма е корупцията", категоричен бе гостът.

В ефира на Bulgaria ON AIR проф. Денчев подкрепи твърденията на президента Румен Радев, че действията на "Продължаваме промяната" са шарлатания, но все пак подчерта, че "един държавен глава трябва да прецизира изразните си средства". 

"Проф. Николай Габровски ще бъде добър премиер, ако успее да създаде правителство. Това е правителство на България, без значение, че ГЕРБ има възможността да го предложи първо. Бойко Борисов направи добре, че се отдръпна", отбеляза той. 

Според него правителство на малцинството няма да бъде възможно нито с първия, нито с втория мандат. Шанс са правителство може да има с третия мандат, който Денчев прогнозира, че ще отиде при БСП или "Продължаваме промяната". 

Гостът обобщи, че "България е поставена на спусъка на общественото внимание".

"Вече не вярвам на европейските политици, но все още вярвам на българските. Не може да те гледат в очите, да те тупат по рамото и накрая старата Европа да се отдели от новата", заключи той. 

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Гледайте видео с целия разговор.

1
1 rate up comment rate down comment 1
Българин а не профес
преди 2 месеца
Благодарности от всички обикновени българи към холандците !.........Еврото е *** за българската икономика. .........С влизането ни в единния паричен съюз, той ще обезцени доходите, спестяванията ни и ще ликвидира остатъчната българска независимост..........Шенген ще унищожи и независимото финансово състояние на България, като й натресе да изплаща огромните огромните дългове на западните държави..........Доклад на експертите на БНБ : еврото носи само рискове и заплахи за странат ... Сигнализирай за неуместен коментар