Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Хампарцумян: Бързо можем да влезем в затруднение при неграмотно управление на финансите

"Войната в Украйна и Ковид-19 ускориха процеси, показаха, че енергийните политики в ЕС са сбъркани", коментира той

09.09.2022 | 21:17 Редактор: Теодора Патронова

Бизнесът иска компенсациите да продължат, но няма пари за компенсации. 

"Компенсациите са временно явление, те не могат да продължат вечно. Компенсациите не са решението на проблема. Решението е да се откачи цената на тока от цената на газта и да си отиде в нормалните граници. Войната в Украйна и Ковид-19 ускориха процеси, които да покажат, че енергийните политики в ЕС са сбъркани и дълбоко грешни", коментира председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в "Денят ON AIR".

Според него трябва да се преосмислят енергийните политики. Той обърна внимание, че зелената идея ще помръкне много бързо. Гостът изтъкна, че ако заменим израза "зелена сделка" с енергийна ефективност, всичко ще си дойде на мястото. 

"В добри години се управлява лесно, защото растежът автоматично покрива грешките на мениджърите. В трудни моменти, каквито са сега, дори малки неща могат да създадат голям проблем. Управлението в трудни години не е за всеки интелект и компетентност", каза Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че много бързо можем да влезем в затруднение, ако се управляват финансите неграмотно. По думите му тенденцията за високи лихви ще продължи години, докато се убият инфлационните тенденции. Гостът отбеляза, че ако наливаме само пари в пробитата каца, нищо няма да се събере вътре. Хампарцумян анализира, че всички пробойни при функционирането на държавата в трудни години правят управлението трудно и невъзможно.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК