Нинова: Служебният кабинет да не се занимава с бюджета, умишлено се всява паника

Лидерът на БСП подчерта, че България е първа по ръст на промишлено производство и четвърта по растеж на БВП от 27 държави

30.08.2022 | 15:17 Редактор: Ирена Бакърджиева

Служебният кабинет да не се занимава с бюджета. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

"Вчера министърът на финансите даде пресконференция, че ни очаква апокалипсис. Г-жа Велкова беше заместник-министър на Асен Василев, с нея сме прекарали повече часове в подготовка на бюджета, отколкото с Асен Василев", каза Корнелия Нинова.

Тя допълни, че Велкова е подписала този бюджет и ги е уверила, че няма повод за притеснение и подчерта, че за БСП е твърде изненадваща сегашната ѝ позиция. "Каква е разликата да бъдеш заместник-министър в редовно и в служебно правителство", попита Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че България е първа по ръст на промишлено производство и четвърта по растеж на БВП от 27 държави по данни на ЕСИ. "Оставихме стабилна икономика", категорична е тя и допълни, че са оставени 8,5 млрд. лв. в хазната и 1,5 млрд. лв. излишък.

"Откъде идва числото 11 млрд. дефицит? Откъде идва, за какво ще се харчи", попита Нинова. По думите ѝ умишлено се създават паника и страхове сред народа, който и без това е достатъчно наплашен. "Връщат финансовия и икономическия модел "Симеон Дянков — Бойко Борисов", смята тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК