Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георги Георгиев, "Продължаваме промяната": Тошко Йорданов ще преговаря само ако му бъде наредено

"Корупцията в България е била  "норма на живот, ще има нов 10 ноември", смята той

02.09.2022 | 20:32 Редактор: Петя Кръстева

Бившият депутат от "Има такъв народ" Георги Георгиев премина към редиците на "Продължаваме промяната". 

"2 октомври за мен ще бъде датата, в която ще имаме шанс или да тръгнем по правилния път, или окончателно да се оставим на задкулисието. Усещането ми е, че има втори 10 ноември. Когато имахме разговор с Кирил Петков, той каза, че вече ставаме част от един отбор, затова ако искам, ще имам място в техните листи", заяви кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната" Георги Георгиев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му през последните 7 месеца много неща са се променили  в положителна посока.

"Всички говорят само за "Капитан Андреево", но корупцията не беше спряна само там. За пръв път в Комисията за превенция и противодействие на корупцията си позволихме да извикаме шефовете на ДАНС, НАП и главния прокурор. За пръв път не беше приет и докладът на КПКОНПИ, което е признание, че тя не си в вършила работата", припомни той.

Според Георгиев корупцията в България е била  "норма на живот, норма на правене на бизнес в публичния сектор". 

"За пръв път Министерството на финансите направи нещо изключително смело - спази закона, няма корупция и ето 50% повишаване на пенсиите за този кратък период", категоричен бе той.

Бившият депутат призова гражданите от студиото на Bulgaria ON AIR да се запитат дали от "Продължаваме промяната" са им показали, че могат да живеят по-добре.

"Когато си представих, че тръгваме да правим промяна на т.н. "модел на ГЕРБ", знаех, че ще е трудно. Откраднати са милиарди, с които може да бъде сломена всякаква съпротива", подчерта той.

Георгиев обобщи, че категорично не биха "седнали на масата за преговори" с ГЕРБ. 

"Тошко Йорданов би седнал на масата на преговори, ако получи заповеди от някъде. Ако не получи - няма да седне", заключи кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната" относно изказванията на председателя на ПГ на "Има такъв народ", че биха преговаряли отново с доскорошните си партньори, ако Кирил Петков и Асен Василев не участват в Министерския съвет.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гошко
преди 1 година
По 3 пъти! Повтаряйте докато ви оставят на мира! Сигнализирай за неуместен коментар