Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Катя Панева, ДБ: Трудно ще седнем на една маса с БСП

"През последните 24 часа отново сме свидетели на замърсяване в ТЕЦ "Марица 3", заяви тя

01.09.2022 | 21:09 Редактор: Петя Кръстева

"Демократична България" се явява сама на изборите. 

"Демократична България" ще влезе в следващото Народно събрание. Можем да коментираме коалициите, след като минат изборите. "Подали сме ръка" на "Продължаваме промяната". Това заяви бившият депутат от "Демократична България" в ефира на "Денят ON AIR".

По думите ѝ ще бъде много трудно ДБ и БСП да бъдат на "една маса".

"Когато поставим от една страна икономическата световна криза и тази, която предстои у нас тази зима, съм убедена, че ще намерим допирни точки, по които да бъде изготвено едно коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната" и други партии, подкрепящи тази политика", поясни Панева.

Тя подчерта, че "другите" не биха могли да бъдат ГЕРБ и ДПС.

"Правим всичко възможно да убедим хората да излязат да гласуват за новите партии. Важно е България да има стабилно правителство, а това може да се случи единствено, ако имаме мнозинство", категорична бе тя за Bulgaria ON AIR.

Панева коментира и газовата криза в страната.

"Много е важно да няма монопол. Пълният монопол няма как да предложи по-добра цена. Когато имаме диверсификация, държавата ще има по-голям избор. Когато са поставени в конкурентна среда, ще има и по-добре цена", смята бившият депутат.

Във връзка с ТЕЦ "Марица 3", Панева подчерта, че е направено всичко възможно да бъдат спазени европейските норми за чист въздух.

"През последните 24 часа отново сме свидетели на замърсяване. РИОСВ са с вързани ръце", подчерта тя.

Панева обобщи, че ТЕЦ "Марица 3" и другият ТЕЦ на Христо Ковачки имат над 160 млн. лева задължения за осигуровки, което не ги прави лоялен работодател.

"Гражданите са объркани и искат да чуят, че в НС ще застанат едни честни хора, които са се занимавали с политика и знаят какво трябва да се направи", заключи тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК