Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политолог и социолог: Нарушиха Конституцията с клетвата пред Радев, има купища проблеми

Антоний Гълъбов и Кольо Колев с коментар за политическата обстановка

02.08.2022 | 20:56 Редактор: Ваня Кузманова

Предава ли президентът Радев социалистите?

"Той се опитва да продължи да говори на избирателите на БСП и същевременно се дистанцира от Корнелия Нинова", каза политологът доц. Антоний Гълъбов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите на социолога Кольо Колев без всякакво съмнение шамарът е бил звучен от страна на Румен Радев. 

"Той ясно демонстрира, че БСП не е Корнелия Нинова. Не остави възможности на Корнелия Нинова да прави нещо", допълни той. 

"Видяхме нещо, което е необяснимо. Няма такова нещо като полагане на клетва пред президента. Това е нарушаване на Конституцията. Отишлото си правителство трябва да се опитат да намерят кое къде е скрито", смята доц. Гълъбов. 

Мнението на Колев е, че има подводни камъни и купища несвършени неща

"Има много проблеми с енергетиката, енергоносителите, които се отразяват на икономиката. Има много неща, които стоят пред служебното правителство. Аз мисля, че то няма да продължи да управлява само 2 месеца. Данните показват, че ако продължи тази обстановка, няма да има мнозинство", коментира социологът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Гълъбов се опасява, че този бюджет няма да излезе на плюс. 

"Тези средства може да не са достатъчни да се изпълнят сключените договори в строителния бранш", заяви той и подчерта, че не Руската федерация е спряла газа за България, а страната ни е маневрирала зле и се е оказала в атакувана позиция. 

"Ние вече минахме през това 2014 година. Руската федерация ни осъди за нещо, което тя си прибра като оборудване. Имаме мнозинство, което не знае какво означава дипломатически отношения", допълни доцентът. 

Кольо Колев заключи, че характерното за това правителство е било, че в него няма политици

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
madlen49@abv.bg
преди 1 година
Точно това видео е без звук.Добре, че гледах предаването на живо. Доц. Антоний Гълъбов правилно каза, че Конституцията е нарушена. А аз добавям: За пореден път при президента Радев Конституцията се нарушава. Конституцията в Чл. 99, ал.5 е дала последователността на указите, които президентът издава. Първо назначава служебно правиелство, което да изпълни разпоредбите на Чл.109 от КРБ - министрите да положат клетвата по Чл.76 пред НС. Едва тогава с последващ указ да разпусне НС и насрочи избори. Сигнализирай за неуместен коментар