Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Адв. Марковски: Трудно се доказва полицейски чадър. 50 постановления? Това е рекорд

"Трябва да се установи връзката между този прокурор и г-н Семерджиев", заяви той

13.07.2022 | 20:59 Редактор: Искра Ангелова

След убийството на две млади жени на столичния булевард "Черни връх" - каква трябва да бъде адекватната присъда?

"Това, че сме адвокати, не означава, че не сме част от гражданското общество и нямаме собствено мнение. Ако се докаже вината на г-н Семерджиев - наказанието при всяко едно положение трябва да е в горния регистър, тоест да бъде ориентирано около максималния размер. Има фиксиран минимум от 5 години, санкцията варира в диапазон 5-20 години. В никой случай не трябва да изключваме функцията за невиновност. Но доколкото виждам от информацията по медиите, виждам обилен комплект от доказателства", каза адвокат Димитър Марковски в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му откритите наркотици в колата му могат сериозно да отежнят правното положение.

"Държането на подобен вид наркотични вещества е престъпление, от друга страна - това наумява и за негова употреба, като излезе химичният анализ на кръвната проба, ако се установи, че има такъв вид наркотично вещество в неговия организъм, неминуемо ще доведе до повдигане на по-тежкото обвинение, че той извършва това деяние след употреба на наркотични вещества", допълни адв. Марковски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че е право на всеки един обвиняем да лансира различни защитни тези и версии.

"При тези данни - намерена обувка на местопроизшествието, запис от видеокамери, на които се установява, че лицето, което слиза от колата и се отдалечава бяга с една маратонка, е един добър доказателствен първоначален актив. Фактът, че там има магистрат, оглежда какво става - това поведение е малко странно. Трябва да се установи връзката между този прокурор и г-н Семерджиев, ако има такава", подчерта адвокатът.

Марковски поясни, че ако се установи връзка между служители на МВР и обвиняемия бивш футболист на "Левски", ще има тежки наказания.

"Недопустимо е едно деяние, когато се осъществява от длъжностно лице, каквото е всеки един от структурите на МВР, магистрат. 50 постановления? Това е фрапантно, това сигурно е прецедент, ако се направи справка в историята на автомобилната администрация. Това е пълен рекорд", добави той.

Попитан как се доказва полицейски чадър, адвокат Марковски отговори: "Трудно се доказва и ще е предизвикателство за разследващите. Няма престъпление, което да не оставя следи след себе си."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК