Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Благовест Кирилов: БСП трябва да е на една страна с Радев, но да не изпадне от промяната

Докато дълбаехме в червените линии, доста от реформите се забавиха, заяви депутатът от БСП

27.06.2022 | 20:30 Редактор: Теодора Патронова

За ново управление или за избори се стяга БСП? 

"Институциите трябва да бъдат в диалог. Няма как, когато говорим за морал и почтеност в политиката това да минава през неуважение на институциите или Конституцията. Предвид това, което се случи в бюджетната комисия, формата на актуализацията вече е спорна и не се знае какво ще излезе", заяви депутатът от БСП Благовест Кирилов в "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че сега е моментът, в който всеки трябва да избере своята страна. Според него БСП и президентът Радев трябва да са на една и съща страна. Депутатът добави, че БСП трябва да внимава чрез политическите си битки да не изпадне от промяната. 

"В момента наблюдаваме инфарктни ситуации между много политически фигури. Обстановката е хаотична и предвид това много политици смятат, че е по-лесно да водиш политическа борба срещу дадени фигури, отколкото да се борим за политики", коментира Кирилов пред Bulgaria ON AIR.

Социалистът  каза, че за третия мандат има време, но е по-важно какво ще се реши с първия мандат. По думите му е необходимо правителство, но не на всяка цена, а преговорите ще покажат какво е възможно и дали ще се стигне до някакъв консенсус. 

"Крайно време е да започнем да казваме какво ще направим, а не какво няма да направим. Докато ние дълбаехме в нашите червени линии, доста от реформите се забавиха. Смятам, че трябва да се даде ясен отговор на това как се случват нещата с износа на оръжие и това ще приключи темата", обърна внимание той.

Относно актуализацията на бюджета Кирилов разясни, че е победило шизофренното поведение и се получават доста странни гласувания на единност между ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ". Гостът обясни, че ако тази седмица минат гласуванията по бюджета и бъдат приети, се очаква до края на юли пенсионерите да бъдат компенсирани и от началото на август да получат увеличението на пенсиите. В края на разговора той подчерта, че БСП винаги е готова за избори.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК