fallback

Цветанов: Тежко и горко на министъра, който ще трябва да изпълнява тази актуализация

Избори по всяка вероятност ще има есента, прогнозира лидерът на "Републиканци за България"

17.06.2022 | 20:37 Автор: Здравко Черкезов

"Какво имаме днес? Ние нямаме управленска програма; нямаме законодателни пакети, свързани с нея; нямаме План за възстановяване, който да е приет и да започне да се усвоява и отиваме на актуализация за бюджета с допълнителен дълг за над 3 млрд. лв.", заяви лидерът на "Републиканци за България" (РзБ) Цветан Цветанов в студиото на "Денят ON AIR".

Според Цветанов актуализацията на бюджета ще стане жертва на предизборно поведение на формациите в 47-ото Народно събрание.

"Тежко и горко на финансовия министър, който трябва да изпълнява тази актуализация, ако тя премине като дебат на предизборен плакат", коментира лидерът на РзБ. 

"Вече сме в тежка политическа криза и с голямо съжаление ще трябва да се отиде пак на избори", констатира още Цветанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му това не е добре за страната, тъй като в момента "повече от всякога" се нуждаем от работещо правителство и парламент. 

"Парламентът не трябваше да се занимава с оставката на председателя (Никола Минчев, бел. ред.), защото дори днес Ива Митева отчете, че това е било грешка. Нямаше дебат по същество, а взаимни нападки - дори към министър-председателя, министрите или политическите опоненти", изтъкна Цветанов.

"Избори по всяка вероятност есента, може би октомври, но всичко ще зависи от последните няколко седмици парламент и актуализацията на бюджета", прогнозира лидерът на РзБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback