Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Гуцанов, БСП: РСМ е "червена линия" за нас, очакваме ясни ходове

Според социалиста в момента няма основание да се иска оставката на Никола Минчев

15.06.2022 | 21:07 Редактор: Жаклина Иванова

По време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година се стигна до спречкване между депутати. До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

"Не считам, че това, което се случва, е нормално. Проф. Ангелов от ГЕРБ-СДС по един доста арогантен начин обиди проф. Михайлов, който преди това говореше от трибуната за определени нарушения, ставали по времето на ГЕРБ, както и за това какво трябва да се прави в областта на здравеопазването. Не беше редно негов колега да излиза и да коментира след това личностни отношения", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов в ефира на "Денят ON AIR".

Според него днес са минали две гласувания, които са били изключително важни - едното от тях е общественото осигуряване, от което зависят пенсиите.

"Живот и здраве от началото на юли над 2,1 млн. български пенсионери ще получат 20% увеличение на своите пенсии. Това бе голям успех днес. Надявам се, да се осъществи и предложението, касаещо младите семейства - от 4 500 лв. необлагаемият минимум да стане 6 000 лв. За млади семейства с две деца това ще са 100 лв. на месец", изтъкна социалистът.

По думите му в момента няма основание да се иска оставката на председателят на парламента Никола Минчев, тъй като ситуацията в страната е доста сложна. Той акцентира, че това е само и единствено парламентарен трик ,защото досега не е имало оплаквания от това как Минчев ръководи дейността на НС.

Гуцанов коментира и темата за Северна Македония.

"От БСП сме пределно ясни по темата за РСМ. Казали сме, че това е безспорна наша "червена линия". Не се е казвало, че ще се прави нещо, което да промени или наруши решението на НС. Позицията на БСП е ясна, тя не може да бъде променена, докато няма ясни ходове от северната ни съседка", завърши депутатът от БСП.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК