Петков отлага визитата си в Азербайджан, отива в НС да подкрепя Никола Минчев

Премиерът ще присъства на гласуването за актуализацията на бюджета

15.06.2022 | 19:51 Редактор: Искра Ангелова
Петков отлага визитата си в Азербайджан, отива в НС да подкрепя Никола Минчев

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщиха от правителствената пресслужба. 

120 депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" са внесли в деловодството на парламента проект на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев, показва справка на сайта на институцията.

Съгласно правилника на Народното събрание, предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. Следователно гласуването трябва да е утре.

Четирите опозиционни партии имат нужното мнозинство.

Министър-председателят Петков нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление.

Премиерът Кирил Петков проведе в рамките на днешния ден телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата обсъдиха темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договориха се отложената визита да се състои при първа възможност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
предатели на нац инт
преди 1 година
Отива да търси още предатели! ПП - Партия Предатели! най-лошото е, че вероятно ги купуват с народни пари.... Сигнализирай за неуместен коментар