Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бившият директор на "Автомагистрали": Върнаха се кадри на ГЕРБ, искаме оставка

"Сертификатите залежават на трупчета в АПИ", заяви Десислава Христова

15.06.2022 | 20:46 Редактор: Искра Ангелова

Открити са 2,5 млрд. лв. в незаконни строежи на пътища.

"Гледах и двете пресконференции, не мога да кажа, че съм изненадана. В тази обстановка, в която живеем, войната в повсеместна между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". Не Гроздан Караджов е открил топлата вода, това беше още по времето на служебното правителство. Имаше трима архитекти, които бяха изключително отдадени - Виолета Комитова, Шишков, Влади Калинов. Първо те заговориха за това", каза бившият директор на "Автомагистрали" Десислава Христова в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея "горещият картоф" пак се прехвърля.

"ДНСК, за да тръгне в тези над 900 обекта и да прави проверки, няма да стане за 4 месеца, и за една година няма да стане. Това са тежки проверки. Законът е заобикалян и това е казвано много пъти. Когато възлагаш под формата на текущи ремонти заобикаляш закона. Не се знае какво си направил, тъй като няма действително да се установи дали строежът отговаря на всички изисквания. Има гаранции и за тези ремонти, но те са много по-малко, отколкото за ново строителство", допълни Христова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ "Автомагистрали" е една от потърпевшите, макар че принципалът е МРРБ.

"Факт е, че тези договори са с фиксирани цени и по наше време тези цени не отговаряха на реалността. Ние работехме почти на загуба, или на някаква минимална печалба. Дължат ни се пари, защото сме свършили нещо и сертификатите залежават на трупчета в АПИ, защото няма пари. Това е практика от години назад, което създава несигурност и напрежение във фирмите", подчерта бившият директор на "Автомагистрали".

Тя смята, че Гроздан Караджов е забавил изключително много новите процедури.

"Аз не съм имала "щастието" да работя с екипа на Караджов. Те изчегъртаха всички хора, които бяха назначени по времето на служебния кабинет. Върнаха много кадри на ГЕРБ. Днес Асен Василев каза нещо много важно - "Кой ще носи гаранцията за тези текущи ремонти". Вината е в държавата. Има ДАНС, МВР, те трябва да разследват тези неща. Не мога аз да кажа имало ли е "чекмеджета", нямало ли е", добави Десислава Христова.

Попитана дали допуска, че от "Продължаваме промяната" не са знаели за всичко това, тя каза: "Не, не го допускам, защото това е коалиция.  Те много неща са знаели, казали са си. Ние искаме оставка, защото се отвръщам от политическата обстановка."

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК