Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Асен Агов: Цялата олелия в коалицията е свързана с много пари

Очевидно парите за МРРБ са отказани, за да се изтеглят министрите и да се атакува коалицията, заяви журналистът

13.06.2022 | 21:18 Редактор: Елеонора Танева

Политическият ден беше наситен с взаимни обвинения между вече бившите партньори от "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

"Ние няма да престанем да използваме тази твърде остаряла политическа практика непрекъснато да се оплюваме. Не искаме да разберем, че не само мнозинството, но и опозицията са управлението на една нация. Днес опозицията е в критика, но утре ще бъде самата тя обект на критика, когато влезе в правителството", коментира журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него една от причините за разкола са поисканите 3,9 млрд. за МРРБ.

"Това е прекалено. Очевидно са отказани тези пари, за да се изтеглят министрите и да се атакува коалицията. Но трябва да се обърне внимание и на теча на онази санитарна служба, управлявана от частна компания, свързана с небезизвестния контрабандист Таки. Той беше съдружник с български мафиоти, които не са между живите. Цялата работа опира до пари - колко са те, не знам. Но вероятно през годината през тази санитарна служба са циркулирали около 200 млн. лв.", добави Агов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът предположи дори, че парите са повече от съобщеното. Той свързва случая с отказа на Нидерландия за влизането на България в Шенген.

"Никой не знае дали са само домати в камионите, или има дрога, която от Афганистан влиза в Европа през България. Неслучайно холандците още по времето на Борисов настояваха да бъде затворена тази служба", подчерта Агов. 

И подчерта отсъствието на прокуратурата след всички скандални разкрития, включително за опита за подкуп на Христо Даскалов.

"В добре уредените общества прокурорите са си на място и ги преследват и ги вкарват в затвора. У нас най-малкото под крилото на прокуратурата се развиват тези неща. В цялата тази олелия, свързана с много пари, къде са те да проследят тези неща?", попита журналистът.

Агов коментира и смяната на американския посланик Херо Мустафа. Той не вижда никаква скрита цел.

"Това е американската дипломатическа практика. Мандатът на Херо Мустафа изтича през септември, той е 3-годишен. Не е отзована. Никога не се удължава мандатът на американски посланик", категоричен бе гостът в студиото.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК