Байдън сменя Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България

Номинацията на американския президент е Кенет Мъртън и трябва да бъде одобрена от Сената

09.06.2022 | 07:12 Редактор: Ваня Кузманова

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България. Номинацията е оповестена официално на сайта на Белият дом.

Ако тя бъде одобрена от Сената, Мъртън ще смени на поста настоящия посланик Херо Мустафа, която е в България от 2019 г. Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър".

Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити. Работил е и като посланик в Хърватия, както и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник-помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо. 

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
колония
преди 1 година
Единствения до сега добър посланик на САЩ у нас го сменят! Може би ще ни изпратя пак някой втори Джеймс Пардю... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Пърдю
преди 1 година
Това беше единственият свестен посланик на САЩ у нас от 30 години! Сигнализирай за неуместен коментар