Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ИТН: Забравяме за Шенген, ако външната ни границата е компрометирана

"България е външна граница на ЕС, трябва да има железен контрол", заяви Пламен Абровски

01.06.2022 | 21:00 Редактор: Ваня Кузманова

Чий министър е Генчовска? 

"Когато под една къща има дим, това означава, че има живот. Госпожа Генчовска е външен министър на България и е един много добър министър", посочи депутатът от "Има такъв народ" Пламен Абровски в студиото "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че е поканил министъра в петък да отидат на "Капитан Андреево" и двамата съвместно да видят какво се случва със златната лаборатория. 

"България е външна граница на Европейския съюз. Това е изключително важна задача. Ние не само спираме мигрантите, но през нас минава контролът върху храната, която ядат не само нашите деца, а децата на Франция, Германия, Австрия, Чехия и Унгария. Ние там трябва да имаме железен контрол", допълни депутатът от "Има такъв народ". 

"След изслушването на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните останаха много повече въпроси, отколкото отговори. Както разбрах, проблемът е, че идва един ТИР от Турция, минава някак си границата, влиза в някакво място, където има някакви камери, които не работят или са завъртени надолу. След това се отваря от едни хора, които явно не са на държавата, проверява се от лаборатория, която не е на държавата, затваря се от някакви хора и тръгва някъде в Европейския съюз. Ако това е вярно, ние забравяме за Шенген. Това означава, че ние нямаме граница", коментира Пламен Абровски. 

Неговото мнение е, че ако се компрометира тази външна граница, това означава ние да загубим износа си на стоки в единния общ пазар

"Надявам се, че тази лаборатория няма да ни струва повече, отколкото ние можем да си позволим", каза гостът пред Bulgaria ON AIR

"Нулевото ДДС на хляба трябва да бъде само за един определен хляб. Ние винаги сме настоявали намаляването на ДДС да започне първо от суровините и след това да се прехвърли върху преработената продукция. Ние трябва да приложим мерките точно там, където са най-необходими", завърши Абровски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК