Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Димитър Недков: Не оръжието убива, а политиците, вземащи решение за него

"Досега от всички големи войни е печелил само онзи голям брат, който е отвъд Океана", заяви писателят

26.04.2022 | 20:15 Редактор: Искра Ангелова

Възкресението и надеждата на един народ - в какво ни остава да вярваме?

"Видяхте ли какво се случи с българите на този Великден? Оказахме се първия християнски народ, който остана без Благодатен огън, благодарение на църквата си и държавата си. Това е много лошо предзнаменование за един народ. Как го допуснаха? На една куриерска фирма да го бяха поръчали, щеше да им донесе свещичката от Ерусалим", каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

Той поясни, че най-големият пощальон в България е член на българското правителство.

"Коалиционните неразбории също са производни на това, което се случва. Всичкото това, което се провокира, е колективният Запад, воюва срещу православието. Върви битка за вярата, в какво и как да вярват хората, включвам и католиците", допълни Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

А според него войната е излекувала две неща - Ковид-19 и общественото мнение от мантрата за свободата за словото.

"Това е чиста война и тя не е започнала преди месец, а преди 8 години. Всички мълчаха за нацистките свастики и сега продължават да мълчат. През 2019 година се прие една резолюция, която е за приравняване на фашизма с комунизма. И как всичко е едно и също. Всичко се е подготвяло за нова, голяма война", категоричен е писателят.

По думите му в момента се разсекретява истината за Втората световна война.

"Навсякъде се отварят документите, историците имат достъп до тях. И изведнъж се оказва, че всички са участвали в раждането на това голямо зло. Не трябва да се вярва на нищо, трябва да се слушат умни коментатори и анализатори, а не официалните сводки, защото те са  сцел заблуда. Досега от всички големи войни е печелил само онзи голям брат, който е отвъд Океана. И сега ще бъде така", подчерта Димитър Недков.

Той смята, че Европа е пред саморазрушаване. 

"Последното правителство с характер беше тройната коалиция през 2009 година. Тази коалиция загуби властта и дойде първото марионетно управление. Това, което се случва в момента, ми прилича на някаква трагикомедия. Оръжието не убива, убиват политиците, които вземат решение за тяхното използване и разпалват войните. Не съм виждал по-голяма глупост от това да дарим пари за оръжие", коментира писателят, като прогнозира, че случващото се в Украйна ще се разрасне на още няколко места в Европа.

Гледайте целия разговор във видеото.

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК