Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Гуцанов, БСП: Не трябва да гоним Митрофанова, близо сме до конфликта

"Няма предпоставка за разпад на коалицията", увери социалистът

08.04.2022 | 20:11 Редактор: Жаклина Иванова

Има ли риск за съществуването на коалицията?

"Няма предпоставка за разпад на коалицията. Има определено напрежение между два от коалиционните партньори за избор на шеф на БНБ. Не смятам, че БНБ може да бъде предпоставка за разпад на коалицията. Изправени сме пред големи кризи в момента. Би било несериозно, ако някой тръгне към разпадане на управлението", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

За исканията на Гроздан Караджов относно пътищата той увери, че има сериозни предпоставки да се случат.

"Това е заложена бомба от управлението на ГЕРБ. Като започнем от тези 7,8 млрд. лв. средства отпуснати по ин хаус - без търг, без конкурс. И  се стигне до това, че са раздадени огромни средства, над 5 млрд. за строителството на пътища, а всички виждаме в какво състояния са те", посочи социалистът.

Относно SMS заплахата към Любомир Каримански, Гуцанов подчерта, че е нужно службите да разберат кой стои за нея по най-бързия начин.

"Най-разумно е коалиция да излезе с едно предложение за шеф на БНБ. Това е най-полезното. Добре е кандидатът да бъде безспорен професионалист, признат и у нас, и в чужбина", изтъкна депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Събеседникът  е категоричен, че водещото в ситуацията трябва да е кое е най-доброто за банковата система на страната ни. И добави, че разумът трябва да надделее и коалицията да излезе с един кандидат за шеф на БНБ.

Гуцанов коментира и темите дали е необходимо да изпратим оръжия на Украйна и да обявим руския посланик у нас за персона нон грата.

"Не смятам, че когато сме на 300 км от този мащабен конфликт, трябва да участваме толкова активно в него. Не считам, че в момента трябва да се коментира изгонването на руския посланик у нас в тази сложна обстановка, в която се намира светът. Трябва да сме по-внимателни в действията си, защото националната сигурност на България е на първо място. Важно е хората да са спокойни и да знаят, че ще имат топлина, газ, храна", заяви социалистът.

А относно това дали премиерът е разкрил секретна информация за операцията по спасяването на блокираните български моряци в Мариупол, депутатът от БСП каза, че "когато става дума за военни операции и те трябва да бъдат успешни, е добре да не се коментират".

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Venceremos, другари! Правилно, народа го е казал - преклонена глава, сабя не я сече. Няма нужда да се набутваме в шамарите. Сигнализирай за неуместен коментар